Layout



Wednesday, 27 June 2012

Hari ku (27 Jun)

Hmm :'(  Hai hai. Aku sedih ba ni. Eeee. Lepas aku online kelmarin petang kan. Aku p dapur then aku cari kucing aku. Sekali aku nmpak dia baring2 dekat bawah meja. Sekali aku tengok dia sudah mati :'( Ya Allah! Aku nda sanggup ba tengok kucing kesygn aku pergi untuk selamanya. Aku sayang dia ba. Aku masuk ba p bilik terus nangis. Aku nda sanggup tengok dia begitu. Tiada yang mau kacau aku lagi time d dapur. Hmm :'( Aku rindu dia. Maybe selama ni aku jahat sama dia tapi bukan aku seksa dia pun. Aku takut mau pegang dia sbb takut dia cakar aku. Eeee. Apa salah aku smpai haiwan kesygan aku mati ni?! Ok lah. Aku redha ja skrang ni. Kalau aku berharap pun bukan dia balik lagi kan kan. Tapi seriously ni lah kucing aku paling sayang yg pernah aku pelihara. Sampai bengkak ba mata aku menangis pasal dia dan sampai skrng juga aku nda berani masuk dapur. Aku nda mau ingat pasal dia lagi ba. Tapi....... Eeee. Semua benda bikin aku ingat pasal dia. Di skolah ok lagi, ada yang buat lucu dan bikin aku ketawa tapi kalau d rumah? Nahhh. Teda ok! K lah. Itu ja lah. Bai bai bai :')

Tuesday, 26 June 2012

Hari ku (26 Jun)

Hey heyyyyyy!
Hari ni aku start skolah sudah. 1 hari ja aku cuti. BERTUAH cikgu dapat anak murid macam aku. Hahahahhahahha. Bertuah lah sangat. Hm hm. Teacher kasi pindah tempat duduk aku. Eeeeee. Geramnya aku! Aku nda suka ok duduk d blakang skali. Tambah lah aku nda focus kan kan. Mau juga teacher letak orang yg suka buat bising dan kurang pandai tu dekat depan. Nda juga dorang focus tu. Dorang tidur adalah. Heihhhhh! Nasib orang yg biasanya duduk d sbelah c Najwa nda hadir tadi. Kalau hadir tu orang tadi nda dpat lah aku duduk dekat c Najwa. Huh. Perut aku dari tadi masih lagi sakit. Damn! Hoho. Kenyang betul aku skrang ni. HAHAHAHA. Banyak aku makan tadi. kelaparan kan. Mama aku kasi tapau lah aku KFC tadi. Yums yums. D bilik lagi tu aku makan takut orang minta. Hahahaha. Jahat kan. MEMANG! Ok lah. Sampai di sni saja. Goodbye xx

Monday, 25 June 2012

Hari ku (25 Jun)

Haiiiiii ;)
Aku sakit hari ni. Hm. That's why lah aku nda pg skolah. Mau tau apa sakit aku? Nda payah lah. Bukan juga penting kan kan? Nda baa. Hahaha. Sakit ba perut aku ni eeee :( Sikit ja doktor tu bagi ubat tadi. Bagus lah ba tu kan. Nda juga banyak yg perlu d makan sbb PAHIT. Hehehe. Btw, hari mama aku gaji. Makan sedap lah hari ni. Sehhh. K lah itu ja aku mau bgtau. Baiiiiiii :3

Saturday, 23 June 2012

Hari ku (21 Jun)

Haiiiiiii ;) Aku mau cerita pasal hari tu. Hari khamis tu. Hehehe. 21 Jun hari yang paling best tapi.......... bikin takut! Sebab hari tu. Semua pelajar SMK Takis WAJIB membawa ibubapa pg skolah untuk mengambil slip keputusan peperiksaan. HAHAHA. Balik2 ba aku masuk tandas time pagi2. Panas ni badan aku mcam orang demam. Jam 11 baru kmi p skolah ambil tu slip. Dua hari ok skolah kami cuti. Tapi hari khamis p skolah lah tapi kejap ja. Hahaha. Sampai d skolah. Jantung aku dup dap dup dap. Gilaa. Paling aku takut lah kalau ambl result ni. Heihhh. Sudah smpai dekat kelas. Duduk lah aku sma daddy aku. Ramai ni orang. C Najwa duduk dekat aku. Dia suruh tnya sma daddy aku dapat ka p KFC or nda lepas ambil result ni. Bilang daddy aku boleh tapi kalau result ok. Hahahaha. Makin lah aku takut. Time turn aku tu. Macam mau pengsan pun ada. Tapi teacher ckap aku ok ja. Teda bnyak masalah. Awhhhh. Baik teacher aku hari tu. Sayang lah aku sma dia ni. Hahahahahhaha. Sayang kali ahh. Lepastu daddy aku tgk slip aku. Kecewa ni ba. Teruk ok! Aku dapat numb 9. Ok lah top 10 tapi mesti DIPERBAIKI! Aku nda lah puas hati sma tu result ba even aku dpat numb top 10 kan kan. Heheheh. Lepas tu daddy suruh juga aku p KFC sma BFF aku c Najwa, Iqha dan Biebie. Lepas aku habis makan d KFC aku suruh lah daddy aku ambil. Hihi. Aku hntar c Najwa lu p rumah dia. Time otw p rumah c Najwa daddy aku start sudah marah2 tapi sikit je. Hahah. Smpai sudah d rumah aku. Aku turun lah tukar baju then ikut p kk hntar kakak aku p hotel. Dia ada seminar d sna. Hehe. Lepas kami hntar kakak aku. Kami p CP je. Mau beli kasut adik aku, c Adam. Mau juga dia begaya macam daddy aku. Hahahhaa. Smpai d CP kami terus lah pg kedai NIKE tu. Adik aku pilih lah kasut mna dia mau. Dia pilih lah kasut wrna biru. New arrival ok. Hahaha. Pandai juga adik aku ni memilih. Yeayyy. Kasut dia RM239.00 je. Aku nda mau beli kasut. Aku mau beli baju. So daddy aku bwa p kedai LEVIS tapi tiada yang menarik sna tu. Aku bwa lah daddy aku p kedai B.U.M so aku ambil2 ja lah seluar dan baju. Hahahahahahha. Kalau shopping sma daddy aku sengaja aku nda tgk hrga. Tapi belian aku semua tu nda juga smpai 1k ba. Hahaha. Kalau d suria bankrap kali daddy aku. Sbb bnyak kedai yg aku minat d sna. HAHA. Lepas habis shopping kami punya. Kami mau kasi suprise mama aku. Kami p kedai BONIA lah. Mau beli handbag untuk mama aku. Aku pilih lah yg limited edition dan yg new arrival tu. Ngam2 lagi tu wrna hitam. So, aku pilih lah tu. Nasib hrga dia 2k. Daddy aku kasi beli lah tu. Lepastu orang tu bilang kalau ambil purse lagi dpat discount. So, aku pilih lah purse satu untuk aku. Hahaha. Discount dia bukan juga bnyak ba -.- Duii. Haha. Aku pilih purse yg hrga dia RM399.00 ja. Nda mau lah aku plih yg smpai 1k tu. Hahahahaha. K lahhh. Bersambung...... Penat sudah akuuuu :/

Hari ku (23 Jun)

Haiii :)
Hari ni aku baru ada mood nak update blog ni. Heheh. Sorry. Btw, I'm Bibie. Aku baru 16 tahun. Muda masih ba kan kan kan? Iya bilang! Hahaha. K lah. Aku nak cerita pasal tadi. Tadi pagi awal aku bangun. Mata aku susah ni mau buka. Sekali aku buka mata aku. Merah ni dua2. Mcam hantu ni. Opss. Palis2! Lepas aku mandi aku besiap lah ni. Mau hntar mama aku dan adik aku p bongawan. So, otw p sna. Perut aku ni bunyi2. Tapi tahan ja lah. Adik aku mesti smpai sana jam 7.30. Lepas kami hntar adik aku dan mama aku p sna. Kami p tamu bongawan dulu p beli ikan dan ayam yg mentah. Heheh. Otw pulang kami singgah kejap p Restoran Sri Mendahan. Yummmy! Paling aku suka makan sna. Aku order lah Soto Ayam Goreng my fav! Yums yums. Time daddy aku mau bayar sudah. Bos restoran tu cakap nda pyah lah bayar. Yeah yeah. Makan free! Biasalah kan. Daddy aku selalu tolong orang tu. Baik juga tu orang. Jasa daddy aku dia ingat ni. Good good! Hm. K lah. Out lu aku! Goodbyeeeeeee :D